1826

Στρατιωτικά τμήματα του Ομέρ Πασά της Ευβοίας εισέρχονται εις Αθήνας και καταλαμβάνουν τον λόφο του Μουσείου.

 

1829

Αρχίζει εις το Άργος τις εργασίες της η συγκληθείσα από τον Ι. Καποδίστρια Εθνική Συνέλευσις, εις την οποία εκλέγεται ως πρώτος πρόεδρος ο Γ. Σισίνης.

 

1832

Γεννιέται στο Ναύπλιο ο Χαρίλαος Τρικούπης, γιος του Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης Μαυροκορδάτου, αδερφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου.

 

1822:

Το όνομα της Μαντούς Μαυρογένους άρχισε να διαδίδεται σε όλη την Ελλάδα και να της προσδίδεται ο τίτλος της '’Ηρωίδας της Μυκόνου’’. Τη φήμη αυτή θέλησε να την αξιοποιήσει σε μια κρίσιμη καμπή. Η επανάσταση στην Εύβοια, παρά τη νίκη του Αγγελή Γοβγιού ή Γοβγίνα στα Βρυσάκια, παρά την εκστρατεία Μανιατών υπό την ηγεσία του ήρωατου Βαλτετσίου Ηλία Μαυρομιχάλη (ο οποίος μάλιστα σκοτώθηκε στα Στύρα), δεν είχε κατορθώσει να εδραιωθεί στο μεγάλο αυτό νησί. Πρώτον, διότι υπήρχαν δύο πανίσχυρα φρούρια, αυτό της Χαλκίδος και το άλλο της Καρύστου, κυρίως όμως διότι επικεφαλής των Τούρκων της Ν. Εύβοιας ήταν μια μεγάλη πολεμική μορφή, ο Ομέρ πασάς της Καρύστου. Παρόλο που τα 72 χωριά του μακρόστενου νησιού είχαν δώσει άφθονο πολεμικό υλικό και μετά τον θάνατο του Γοβγίνα είχε αναδειχθεί ένας αξιόλογος τοπικός αρχηγός, ο Νικόλαος Κριεζώτης, τα κάστρα έμεναν άπαρτα.