Ο ιερός ναός της Αγίας Κυριακής χτίστηκε το 1964 και ανήκει στην κατηγορία, από αρχιτεκτονική άποψη, σταυροειδή ναού με τρούλο βυζαντινού ρυθμού. Σύμφωνα με την σταυρόσχημη αυτή σύνθεση, ο κεντρικός τετραγωνικός χώρος κλείνεται με τοίχους ή επεκτείνεται στις τέσσερις πλευρές με χώρους, που καλύπτονται με ημικυλινδρικές καμάρες ή σταυροθόλια στηριγμένα σε γωνιακούς πεσσούς, σε μια απλή σύνθεση. Το καμπαναριό έχει απομακρυνθεί από το ναό, σύμφωνα με τη βυζαντινή συνήθεια.

Οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν κατασκευαστεί από ημιλάξευτη λιθοδομή. Οι λεπτομέρειες κατασκευής του ναού ακολουθούν τη Βυζαντινή παράδοση. Είναι εξαιρετικός και ο εσωτερικός χώρος του ναού. Το Τέμπλο, σε όλο το πλάτος του Ναού, από λευκό μάρμαρο Διονύσου, είναι χαμηλό με υπερέχον το αέτωμα της Ωραίας Πύλης και επιστύλιο στηριζόμενο σε κιονίσκους διαχωριστικούς των εικόνων. Το Τέμπλο, με λιτή σύνθεση, έχει ανάγλυφο διάκοσμο στα θωράκια της βάσης, στο επιστύλιο και στο αέτωμα της Ωραίας Πύλης. Η εσωτερική επένδυση του Ναού έχει γίνει με επιλεγμένες πλάκες πράσινου μαρμάρου με λευκές φλέβες και με επιμελημένες λεπτομέρειες κατασκευής.

Αρχιτέκτονας του ιερού ναού είναι η κ. Αναστασία Διαμ. Διαμαντοπούλου Διδάκτωρ Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ. Ερευνήτρια, καθηγήτρια, ζωγράφος και συγγραφέας, μια πολύπλευρη και δημιουργική προσωπικότητα, γεννημένη στην Ερμούπολη της Σύρου, το 1937, που εργάστηκε συστηματικά και σκληρά πάνω στα διακοσμητικά πετρώματα και την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Έργα της ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Αμφιθέας Παλαιού Φαλήρου (1963), ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου (1972).